Célunk

Ez a blog azért jött létre, hogy azok az anyák, akik első (vagy egyik) gyermeküket valamilyen oknál fogva császármetszéssel hozták a világra, tájékozódhassanak a lehetőségeikről, esélyeikről, amennyiben a következő babát hüvelyi úton kívánják megszülni.

Ez nem egy vitafórum. Akik úgy gondolják, a császármetszés Nekik tökéletes megoldás volt, és nem is kívánnak elgondolkodni azon, hogy lehetne-e másként, talán jobban, az nem talál itt érdemi információt, ezért kérjük, az ilyen jellegű észrevételeket ne ide írják meg.

Hiszünk abban, hogy mind a babának, mind a mamának fizikailag és lelkileg is jobb, több lehet a szülés egy műtétnél, azonban azt is elismerjük, hogy lehetnek indokai a következő császármetszésnek. Célunk, hogy ez az indok ne az információhiány, vagy az a körülmény legyen, hogy a várandós nő közelében nincs sorstárs, nincs példa a sikeres VBAC*-ra.

*VBAC: Vaginal Birth After Cesarean/C-section = császármetszés utáni hüvelyi szülés

2010. december 11., szombat

Császárszülés utáni otthonszülés kérdése

http://www.origo.hu/itthon/20101209-kompromisszumos-rendelettel-teszik-legalissa-az-otthon-szulest.html

A cikkben felmerül a császármetszés utáni hüvelyi szülés szabályozásának kérdése, a 2. alcímben:

"Csákány M. György szerint komoly vita van arról a feltételről, hogy szülhessen-e otthonában olyan nő, aki korábban császármetszéssel adott életet gyermekének. A főorvos szerint ilyen esetekben nem lenne szabad megengedni az otthon szülést, mert jóval nagyobb a kockázat. A Szülők a Szabad Szülésért Társaságot képviselő Békés Bence szerint azonban nagyon sok olyan család van, amely éppen egy korábbi császármetszéses szülés után szeretne otthon, hüvelyi úton szülni. Ugyanakkor szerinte ebben is lehetne kompromisszumos megoldást találni, mint mondta, az egyeztetésen felmerült az a köztes javaslat, hogy ha valaki a császármetszés után a következő gyermekét kórházban, nem császármetszéssel hozza világra, akkor a harmadik gyermek esetén már otthon is szülhetne."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése